Anderen helpen hun talenten te ontdekken en in te zetten is de rode draad in mijn loopbaan...


'Je hebt in het leven maar één talent nodig, het talent om je droom te vinden' – Jacques Brel

 

Als afgestudeerde 'Assistent in de Psychologie' werkte ik 20 jaar in HR-sector als recruiter, HR-officer, loopbaanbegeleider en jobcoach. Ik begeleidde tal van personen zowel individueel als in groep in hun job en (einde) loopbaan. Telkens viel het mij op dat velen geen weet hebben van hun talenten, moeite hebben om hun jobdoelwit te formuleren, moeite hebben om zich te profileren of solliciteren... En bijgevolg niet altijd doen wat ze graag doen en waar ze goed in zijn.

 

Ik besloot mij hierin te verdiepen als Kerntalentenanalist en startte een aantal jaren terug in zelfstandige bijberoep 'Talentivate' op. Vermits een passende studiekeuze de koers van een loopbaan mee bepaalt volgde ik hierin ook een specifieke opleiding. 

 

Iedereen heeft talenten maar je kunt deze pas inzetten en (verder) ontwikkelen als je ze kent. Ik vind het fantastisch als ik mensen in hun kracht kan zetten door ze te helpen hun talenten te ontdekken en vervolgens met hun kan brainstormen over hoe of waar deze in te zetten.