Anderen helpen hun talenten te ontdekken en in te zetten is de rode draad in mijn loopbaan...


'Je hebt in het leven maar één talent nodig, het talent om je droom te vinden' – Jacques Brel

 

Als afgestudeerde 'Assistent in de Psychologie' werkte ik 20 jaar in HR-sector als recruiter, HR-officer, loopbaanbegeleider en jobcoach. Ik begeleidde tal van personen zowel individueel als in groep in hun job en (einde) loopbaan. Telkens viel het mij op dat velen geen weet hebben van hun talenten, niet weten hoe hun talenten ontwikkelen, moeite hebben om hun jobdoelwit te formuleren, moeite hebben om zich te profileren of solliciteren... En bijgevolg vaak niet doen wat ze graag doen of waar ze goed in zijn.

 

Ik besloot mij hierin te verdiepen als Kerntalentenanalist en startte in 2011 in zelfstandige bijberoep 'Talentivate' op. Vermits een passende studiekeuze de koers van een loopbaan mee bepaalt volgde ik ondertussen hierin ook een specifieke opleiding bij Coretalents. 

 

Iedereen heeft talenten maar je kunt deze pas inzetten en (verder) ontwikkelen als je ze kent. Ik vind het fantastisch als ik mensen in hun kracht kan zetten door ze te helpen hun talenten te ontdekken en vervolgens met hen kan brainstormen over hoe of waar deze (latente) talenten in te zetten en/of verder te ontwikkelen.